Amalfi și Ischia, perlele Mării Tireniene

Amalfi și Ischia, perlele Mării Tireniene

Încă suntem în sezon estival, iar atentatele din ultima perioadă din Turcia ne fac să fim tot mai atenți în privința alegerii destinației de vacanță. Specialiștii în turism ne recomandă chiar și în luna septembrie insula Ischia dar și Coasta Amalfi, ambele oferind peisaje spectaculoase. Combinaţia munte-mare şi albastrul special al apelor Mării Tireniene garantează un sejur ideal. La fel de apreciată este și Amalfi, perla din marea Tireniană. Ischia și Amalfi sunt tot mai apreciate de turiștii români, fiind situate și într-o țară sigură: Italia. Simona Ivașcu, managing partner al Galaxy Travel (www.galaxytravel.ro) ne-a dezvăluit care sunt cele mai apreciate destinații dar și ce putem descoperi în Ischia și Amalfi.

Insula Capri la 20 de minute de Ischia

-Care sunt cele mai căutate destinații în această vară?

-Insula Ischia din Italia, Sorrento, insulele grecești, Portugalia. De asemenea, mulți dintre turiștii care preferau Turcia acum se îndreaptă către destinațiile exotice care au cazări în resorturi și beneficiază de masă în regim all inclusive, cum ar fi Mexic și Republica Dominicană.

3

-Ischia și Amalfi sunt nou promovate și recomandate în această vară/toamnă. Care sunt punctele forte ale acestor destinații?

-Noi promovăm această zona de câțiva ani și putem spune că din ce în ce mai mult, turiștii care s-au plictisit de piața grecească se îndreaptă către aceste destinații. Dacă la început, clienții noștri care mergeau în Ischia erau cei care cunoșteau sau auziseră de ea, acum trimitem aici turiști care caută ceva nou: altceva decât Grecia, Spania, Turcia. În Ischia sunt 103 izvoare termale, 29 de bazine subterane și 67 de cratere din care ies aburi, numite «fumarole», valorificate în așa-numitele grădini sau parcuri termale. Plină de flori, lămâi, portocali, rodieri și măslini care cresc pe pantele scăldate de soarele generos al golfului Napoli, insula Ischia a fost supranumită «Isola Verde» (Insula Verde), iar faima sa de «refugiu» dedicat sănătății trupului și sufletului i-a adus și numele de «Insula tinereții veșnice». Ischia debordează de o vegetație luxuriantă – flori și arbuști tropicali, de altfel, aproximativ 50% din patrimoniul european de specii de flori și arbuști poate fi întâlnit aici. Plajele rămân însă cele mai căutate de turişti, fiind cele mai potrivite pentru relaxare, la soare, într-un peisaj fabulos. Ca puncte forte putem să numim: sezonul lung, care începe din aprilie și durează până în octombrie – noiembrie, baza wellness foarte bine pusă la punct, peisajele spectaculoase și vegetația luxuriantă, raport calitate-preț foarte bun pentru pachetele turistice, excursiile care se pot face în zonă: vizită a orașului Napoli, Pompei, Vezuviu, Insula Capri, Coasta Amalfi, Insula Procida, grădina botanică „La Mortella” cu o specie de nuferi unică în lume (una din cele mai frumoase grădini ale Italiei), parcurile termale Poseidon și Negombo cu peste 12 piscine cu apă de mare și ape termale recunoscute în toată lumea atât pentru afecțiuni cât și pentru proprietățiile în industria cosmetică. Cremele cu apă termală de Ischia considerate de mulți superioare celor de la Vichy.

36

-Ce putem vizita în Ischia? Care sunt atracțiile zonei? Pot alege această destinație și familiile cu copii?

-Da, Ischia este o destinație pentru toate vârstele. Am avut cupluri tinere, în luna de miere, familii cu copii și seniori. Sunt hoteluri care se pretează pentru toate grupele de vârstă.

Vacanța în Amalfi începe din Sorrento

-Despre Amalfi ce ne puteți spune?

-Alături de insula Ischia, Coasta Amalfi, situată în imediata apropiere a peninsulei Sorrentine, reprezintă una dintre cele mai populare regiuni în rândul turiștilor din întreaga lume. Dincolo de panoramele superbe ale acestei regiuni, Coasta Amalfi impresionează atât prin capodoperele arhitecturale și artistice din micile oraşe, cât şi prin ingeniozitatea localnicilor care şi-au construit locuinţele pe cornişele abrupte. În plus, plajele te îndeamnă la relaxare şi odihnă. Vacanța în Amalfi începe din Sorrento. Acesta este locul ideal pentru a efectua o «passeggiata», numele dat de italieni unei tradiţii ce datează de secole: promenada de seară, de dinainte de cină. Fie că doriţi să vedeţi hotelul Tramontano, în care Henrik Ibsen a scris una dintre piesele sale, sau să vă plimbaţi prin parcul Villa Comunale, sau, pur şi simplu, să observaţi atmosfera de pe Corso Italia, veţi aprecia experienţa. Nu părăsiţi oraşul fără a încerca «limoncello», lichiorul tradiţional produs din coaja lămâilor ce cresc în această regiune. O altă atracţie pe Coasta Amalfi este Positano, un sat cu mai puţin de 4.000 de locuitori, ce marchează începutul coastei. În ciuda numărului mare de turişti, Positano îşi păstrează personalitatea vibrantă, continuând să impresioneze prin casele amplasate pe coasta abruptă, străzile înguste şi treptele ce fac legătura între ele. În continuarea drumului pe coasta amalfitană, veţi descoperi Praiano, un sat pescăresc plin de istorie. Următoarea oprire este în cel mai mare oraş al coastei şi, totodată, cel care-i dă numele: Amalfi. Domul construit în secolul al IX-lea reprezintă cel mai important monument al oraşului şi păstrează nenumărate comori vechi de un mileniu. Coasta Amalfi se încheie în Vietri sul Mare, localitate celebră pentru vasele de majolică produse de artizanii din regiune de mai bine de un mileniu. Ultima oprire a călătoriei va fi în Salerno, unul dintre cele mai mari oraşe ale regiunii Campania, în imediata apropiere a localității Vietri sul Mare. Aici merită vizitate clădirile medievale din centrul istoric şi castelul Arechi. Amalfi, fiind în proximitatea insulei Ischia, beneficiază de acealși cadru natural și se pot face cam aceleași excursii optionale : o zi în Ischia, o zi în Capri, Napoli, Procida, Pompei, Vezuviu.

37

Italienii consideră Ischia mai frumoasă decât Capri

-Din ambele destinații putem alege să vizităm și insula Capri, poate cea mai apreciată și promovată din zona Italiei. Ce recomandări aveți?

-Da, insula Capri este la 15-20 minute de mers cu ferryboatul de Insula Ischia. Le recomandăm turiștilor noștri să viziteze o zi, de dimineața până seara, fiind cam de 3 ori mai mică decât insula Ischia. Capri are tarife mari în comparație cu Ischia, cea din urmă reprezintând o alternativă foarte bună. Plus că italienii consideră Ischia mult mai frumoasă decât Capri.

-Din experiența vizitării acestor insule, ce pont aveti pentru noi?

-Le recomandăm cazare cu cel mult demipensiune pentru că este mult de vizitat, să se plimbe, să nu stea în hotel, să evite luna august care este cea mai călduroasă și cu tarife mari.

44

-Sunt destinații accesibile? Care sunt pachetele pe care le propuneți?

-Da, sunt destinații foarte sigure. Sunt hoteluri mai scumpe, dar avem și hoteluri mai ieftine. Oricare ar fi alegerea turiștilor raport calitate-preț sunt foarte bune. Sunt hoteluri văzute și verificate de noi, hoteluri în care noi am fost cazați noi și am avut deja pentru o destinație nouă sute de turiști. În septembrie putem oferi de ex. hotelul Therme la Baggattela 4* + demipensiune, avion, taxe aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport la tariful de 450 euro/pers/sejur 7 nopți.

-Românii se tem de atentate. Este Italia o țară sigură?

-Da, este o țară sigură. Cel puțin Coasta Amalfi și insula Ischia, nu cred că vor exista probleme. La fel cum nici în Corfu, sau alte insule grecești, nu cred că o să existe vreun atac terorist.

În Ischia, natura poate fi admirată în toată splendoarea ei în cele trei grădini botanice – La Mortella, Ravino şi Eden Garden, iar parcurile termale vă pun la dispoziție peste 20 de piscine”.

SIMONA IVAȘCU, managing partner al Galaxy Travel

Lasă un răspuns