Cristi Brancu și Oana Turcu, fascinați de violonistul lui Ceaușescu!

Cristi Brancu și Oana Turcu, fascinați de violonistul lui Ceaușescu!


Weekend-ul trecut, familia Brancu – Turcu a fost plecată într-o binemeritată vacanță la munte, la Vila Camelia din Sinaia. Proiectată în stil austriaco-german de același arhitect care a creat și castelul Peleș, emblema regalității românești, clădirea este situată la câțiva pași de Mănăstirea Sinaia și de centrul stațiunii. Realizată în anul 1884, Vila Camelia a păstrat vitraliile și mobilierul din acel an. Gazdele i-au întâmpinat pe cei trei membri ai familiei Brancu – Turcu cu muzică interbelică, interpretată la vioară de către mâinile iscusite ale lui Ovidiu Drăgan, în vârstă de 83 de ani. Acesta a cântat multor președinți și premieri, dar și lui Nicolae Ceaușescu la toate dineurile importante pe care le ținea la Pietroasele ori la Valea Călugărească.

Chiar dacă a venit toamna, noi am profitat de ultimele zile cu soare și am dat o fugă până la Sinaia. Am avut parte de momente încărcate de iubire pură în cel mai romantic loc din Sinaia. Vila Camelia arată ca un conac plin de istorie și povești încântătoare din anul 1884 și a aparținut avocatului Casei Regale. Noi ne-am săturat de hoteluri și de clădiri cu mii de camere făcute după același tipar și am ales o vilă cu o istorie specială, construită în perioada în care totul era de calitate și durabil! Acolo, pe lângă plimbările în aer liber și o drumeție spre cota 2000, am fost așteptați și de artistul în vârstă de 83 de ani, Ovidiu Drăgan, cel care în epoca apusă îi cânta ori de câte ori era invitat, lui Nicolae Ceaușescu”, a povestit Cristian Brancu.

„Teddy și-a imaginat că se află într-un castel din alte timpuri”

Soția lui Cristi Brancu povestește despre fascinația micuțului Teddy. „Lui Teddy i-au plăcut atât mâncarea, cât și camerele și și-a imaginat că se află într-un castel medieval în care el era cavaler. Atmosfera primitoare se face simțită încă din prima încăpere, o notă aparte fiind adusă de lambriurile ce îmbracă pereții vilei, precum și de șemineul ce conferă o notă intimă întregului ansamblu. Desigur, și vitraliile au fost preferatele noastre, mai ales că datează încă din 1884, când a fost construită Vila Camelia din Sinaia”, a adăugat Oana Turcu.

Lasă un răspuns