Coasta Amalfi, perla din Marea Tireniană

Coasta Amalfi, perla din Marea Tireniană

Coasta Amalfi, perla din Marea Tireniană

Alături de insula Ischia, Coasta Amalfi ce este situată în imediata apropiere a peninsulei Sorrentine, reprezintă una dintre cele mai populare regiuni în rândul turiștilor din întreaga lume. Specialiştii în turism susţin că turul Coastei Amalfi e un traseu pe care trebuie să-l faci măcar o dată în viață, fiind o destinaţie recomandată pentru plajele retrase şi peisajele superbe.

41

Dincolo de panoramele superbe presărate de-a lungul acestei regiuni, Coasta Amalfitană impresionează atât prin capodoperele arhitecturale si artistice ce pot fi observate în oraşele din zonă, cât şi prin ingeniozitatea localnicilor ce şi-au construit locuinţele pe cornişele abrupte de pe coastă. În plus, plajele te îndeamnă şi ele la relaxare şi odihnă.

Sorrento, punctul de start al vacanţei

Situat în apropiere de Napoli, unde se găseşte cel mai apropiat aeroport, Sorrento constituie un punct de start excelent pentru vacanţa dumneavoastră. “Acesta este locul ideal pentru a efectua o passeggiata, numele dat de italieni unei tradiţii ce datează de secole: promenada de seară, efectuată înainte de cină. Fie că doriţi să vedeţi hotelul Tramontano, în care Henrik Ibsen a scris una din piesele sale, sau să vă plimbaţi prin parcul Villa Comunale sau pur şi simplu să observaţi atmosfera de pe Corso Italia, veţi aprecia experienţa. Nu părăsiţi oraşul fără a încerca limoncello, lichiorul tradiţional produs din coaja lămâilor ce cresc în această regiune”, a mărturisit pentru “ring” , Simona Ivașcu, managing partner al Galaxy Travel (www.galaxytravel.ro)

Domul, cel mai important monument de pe coastă

O altă atracţie este Positano, un sat cu mai puţin de 4000 de locuitori ce marchează începutul coastei. “În ciuda numărului mare de turişti, Positano îşi păstrează personalitatea vibrantă, continuând să impresioneze prin casele amplasate pe coasta abruptă, străzile înguste şi treptele abrupte ce fac legatura între ele. În continuarea drumului pe coasta amalfitană veţi descoperi Praiano, un sat pescăresc plin de istorie. Următoarea oprire este în cel mai mare oraş al coastei şi totodată cel care-i dă numele: Amalfi. Domul construit în secolul al IX-lea, reprezintă cel mai important monument al acestui oraş şi păstrează nenumărate comori vechi de un mileniu.  Coasta amalfitană se încheie în Vietri sul Mare, localitate celebră pentru vasele de majolică produse de artizanii din regiune de mai bine de un mileniu. Ultima oprire a călătoriei va fi în Salerno, unul dintre cele mai mari oraşe ale regiunii Campania, ce se află în imediata apropiere a Vietri sul Mare. Aici merită să vizitaţi nenumăratele clădiri medievale aflate în centrul istoric şi Castelul Arechi. Preţul unui sejur de 5 nopţi all inclusive într-un resort de patru stele începe de la 499 € de persoană/inclus transport, plus alte facilităţi”, ne-a mai spus Simona Ivaşcu.

“Dacă doriţi să vizitaţi faimoasa insulă Capri, cel mai bine este să porniţi din Sorrento, acesta fiind portul cel mai apropiat de această populară destinaţie”.

SIMONA IVAŞCU, specialist turism

Amalfi Coast
priveliste superba in coasta Amalfi

 

12

Lasă un răspuns