„Cooking Show Albif“ – singura emisiune culinară din inima Transilvaniei

Cooking Show Albif“ – singura emisiune culinară din inima Transilvaniei

„Cooking Show Albif” by Florentina Boghez este emisiunea culinară lansată de Nova Tv și produsă de Adela Diaconu, unul dintre cei mai valoroși producători de emisiuni fashion/lifestyle din România. În această producție se va regăsi spiritul Transilvaniei medievale în bucate delicioase, pregătite de Marcela Cosnean și gătite în incredibilele produse de la Albif. Show-ul culinar se adresează oamenilor care iubesc lucrurile de calitate, celor ce iubesc valorile adevarate, care apreciază o masă gustoasă, arătoasă și plină de suflet.

 Despre „Cooking Show Albif”, Adela Diaconu spune ca își dorește într-o piață saturată de emisiuni culinare reci și făcute după ”rețete” internaționale să aducă în casele românilor un produs autentic românesc, în care ingredientele principale sunt sufletul, pasiunea și rețetele originale din inima Transilvaniei. 

Emisiunea se filmează la „The Country Hotel“ din Harman, locație recomandată în ghidul Lonely Planet ca fiind „unul dintre cele mai splendide  locuri în care poți să mănânci și să înnoptezi”. Bucătăria hanului este o clădire din 1904 ce a fost restaurată cu multă pasiune și răbdare. Miroase incredibil a dovleac cu scorțișoară, aromă ce se amestecă cu mirosul ceaiurilor uscate, păstrate în saci de pânză, și al plantelor aromate din ghiveci.

2

Gazdele emisiunii sunt Florentina Boghez și Marcela Cosnean, două doamne antreprenoare ce au reușit să se facă cunoscute în domeniul lor de activitate, fiind apreciate și respectate pentru ceea ce fac. Florentina Boghez este o apreciată femeie de afaceri ce a reușit în peste 20 ani de muncă să construiască un brand, o firmă de renume în Brașov, cu foarte mulți clienți multumiți: Albif. Secretul businesului sau de succes constă în efortul depus de-a lungul atâtor ani, multă pasiune, seriozitate și încrederea oamenilor ce au revenit devenind clienți fideli. De aceea dorește să prezinte produsele pe care le importă și comercializă, împărtășind cu dumneavoastră, telespectatorii această bucurie și încredere. Trăim vremurile în care timpul este cel mai de preț, de aceea Albif vine în ajutorul dumneavoastră cu o gamă variată de vase pentru gătit, ce ne ajută foarte mult în bucătarie. Veți vedea în fiecare emisiune utilitatea, calitatea și necesitatea acestora pentru a avea o mâncare bună și sănătoasă, în cel mai scurt timp și garanția unor produse de calitate. Veți descoperi cea mai nouă tehnologie de vase pentru gătit, apreciată foarte mult în Europa, vase cu înveliș din marmură, vase care nu lipesc și ne fac viața mai ușoară.

Marcela Cosnean este o pasionată de cooking deja validată de toți oaspeții care i-au trecut pragul casei, dar și de public, printr-o apariție editorială de excepție: este co-autor al cărții “Bucătăria hoinară”, alături de fotograful Razvan Voiculescu, album fotografic publicat în 2011. Și tot ea este prima din România care a deschis drumul dulcețurilor artizanale, realizate după rețete proprii, din fructe specifice zonei Ardealului. Iubitoare de tot ceea ce este românesc autentic, deține și o colecție impresionantă de ii, unele vechi de o sută de ani. Marcela Cosnean deține și un atelier de croitorie, acolo unde este designer vestimentar. Acolo se află un alt univers, al rochiilor cu volane ample, al țesăturilor fluide, al dantelelor și mai ales al trusourilor de botez pe care le confecționează și le livrează pe comandă, peste tot în țară.

Andrei Pleșu, Oana Pellea, Dan C. Mihailescu, Mircea Dinescu, Horia-Roman Patapievici au fost oaspeții doamnnei Marcela, alături de ceilalți clienți ce îi trec pragul și servesc masa, în livingul cu ferestre largi, dispuse în arc de cerc, la masa cu scaune având spatare din piele de Cordoba, cu tacâmuri de argint și farfurii de porțelan fin! Tot ceea ce este înaltator în materie de servirea mesei conține cuvintele “rafinament”, “eleganta”, “impecabil” în Conacul săsesc în care explorezi liniștea și te delectezi cu bucate unice. „Pentru mine, a găti este o formă de terapie, iar relația mea cu legumele, fructele și plantele aromate este nuanțată și reciprocă; numai dacă poți iubi și dărui, poți fi fericit; așa este și cu iubirea de plante și mirodenii; pentru a primi ceva de la ele, trebuie să le dăruiesti iubire și îngrijire, să construiești o relație sentimentală”, a declarat Marcela Cosnean.

Sfaturile și retetele culinare le puteți urmări în fiecare zi la Nova Tv, orele de difuzare: 09:00, 16:00, 19:30, 22:00

Lasă un răspuns