Corpul uman are de suferit în timpul zborului

Corpul uman are de suferit în timpul zborului

corpul 1

Corpul uman are de suferit în timpul zborului

Potrivit, The Independent, un infografic realizat de Compare Travel Insurance arată ce modificări poate produce în corp zborul cu avionul, precum schimbările de presiune, înghesuiala sau aerul recirculat din interiorul avionului, care pot produce pasagerilor deshidratare, răceli sau probleme stomacale.

  • În timpul zborului cu avionul suntem expuşi radiaţilor. De exemplu, în cadrul unui zbor de 7 ore de la Londra la New York corpul uman este expus unei doze de radiaţii egale cu cele produse de razele X.
  • Riscul unei infecţii este mult mai mare. O răceală este de 100 de ori mai probabilă în timpul zborului, deoarece jumătate din aerul recirculat conţine viruşi şi germeni.
  • Zborul afectează gustul, mirosul şi auzul. În timpul oricărui zbor, se “anulează” o treime din capacitatea auditivă, fiind afectate şi sinusurile şi gustul.
  • Zborul deshidratează. Pe durata unui zbor de 3 ore se consumă 1,5 litri de apă din corpul nostru, tocmai de aceea medicii recomandă hidratare.
  • Oxigenul insuficient poate produce ameţeli sau dureri de cap. Cabina de zbor este presurizată la aproximativ 75% din presiunea atmosferică normală. Acest lucru ne poate face să ne simţim obosiţi, ameţiţi şi să avem dureri de cap.
  • Apă contaminată şi presiunea pot duce la probleme stomacale. Apa de la bordul avioanelor este adesea contaminată cu diferite bacterii, susţine Compare Insurance Travel. De asemenea, schimburile de presiune pot produce pasagerilor balonare, constipaţii şi dureri stomacale.
  • Înghesuiala duce la probleme de circulaţie ale sângelui, putând provoca chiar tromboze.

Compare Travel Insurance oferă şi câteva sfaturi pentru a reduce disconfortul provocat de schimbările de presiune, înghesuială şi aerul recirculat. Ei ne îndeamnă să evităm alcoolul, să consumăm multă apă pentru a ne menţine hidrataţi. De asemenea, pentru a evita problemele de ciculaţie trebuie să încercăm să mişcăm cât mai des picioarele în timpul zborului.

De asemenea, pentru a reduce durerile de cap sau cele sinusale se recomandă să mestecăm gumă sau chiar folosirea unor picături nazale.

Lasă un răspuns