Detoxifierea Prin Drenaj Limfatic

Detoxifierea Prin Drenaj Limfatic

Detoxifierea Prin Drenaj Limfatic
Detoxifierea Prin Drenaj Limfatic

Detoxifierea Prin Drenaj Limfatic

Dacă sunteți preocupați/e de un stil de viață sănătos, recomandat este să nu ignorați drenajul limfatic. El este un masaj ușor combinat cu aplicarea presiunii asupra ganglionilor limfatici unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Acești ganglioni se află în zona gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală dar și a genunchilor. Limfa este un lichid care circulă prin sistemul limfatic, rolul fiind de a elimina toxinele din organism. Drenajul limfatic combinat cu electrostimularea contribuie la slăbirea în centimetri și diminuarea celulitei.

Limfa acționează ca un filtru al țesuturilor

Drenajul  ne garantează o detoxifiere foarte bună. Procedeul constă într-un preso-masaj, prin care se acționează asupra lanțului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteză celulară. Lipsa de exercițiu determină îngreunarea circulaței limfatice, slaba circulație a sângelui și în particular drenajul limfatic defectuos. Importanta unui drenaj limfatic corespunzator merge mult peste rolul său de eliminare a rezidurilor. Limfa acționează ca un filtru al țesuturilor: distruge bacteriile și toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. De aceea sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sănătății corpului. Tot prin drenajul limfatic se stimulează eliminarea apei stagnante din organism şi se ameliorează aspectul de coajă de portocală a pielii, mult temuta şi nedorita celulită.

Efectele drenajului limfatic:

întareste sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici,
• dinamizează circulația limfei în spațiile intercelulare,
• accelerează curentul limfatic și eliminarea rapidă a rezidurilor toxice,
• elimină toxinele care blochează procesele fiziologice,
• intensifică schimburile nutritive și eliminarea toxinelor din corp,
• ușurează transportul acizilor grași și a colesterolului.

Drenajul limfatic se poate realiza fie într-o ședință de masaj clasic, fie cu ajutorul aparatelor speciale de presodrenaj.

Lasă un răspuns