Dr. Daniela Căţănaş: “Pielea se regenerează ajutată de Dermapen”

Dr. Daniela Căţănaş: “Pielea se regenerează ajutată de Dermapen”catanas

Dr. Daniela Căţănaş: “Pielea se regenerează ajutată de Dermapen”

Dermul va fi întotdeauna un atu al frumuseţi tale. Tratamentul de regenerare cu microace Dermapen este o nouă terapie în domeniul esteticii medicale. Cu ajutorul unui dispozitiv se stimulează regenerearea dermului prin producerea de colagen şi elastină ca urmare a microtraumatismelor produse de ace.

Daniela Căţănaş, medic specializat în dermatologie, dermatoscopie şi estetică (www.drcatanas.ro) foloseşte cu succes această terapie în cabinetul său din str. Puțul lui Zamfir nr 37  (tel: 0729.974.824). Acest tratament are indicaţii foarte clare în tratarea liniilor şi ridurilor fine din jurul ochilor sau de pe faţă, micşorarea porilor dilataţi, reducerea şi atenuarea cicatricilor post traumatice, post acneice sau post varicelă, tonifierea dermului şi hidratarea lui. Dermapen este un dispozitiv cu ace detaşabile, sterile, de unică folosinţă care penetrează pielea cu o viteză şi o adâncime reglabile în funcţie de afecţiunea tratată şi de calitatea dermului. Cu ajutorul acestui tratament se permite absorbirea eficientă, la nivelul profund al dermului, a serurilor pe bază de acid hialuronic, vitamina C sau alte substanţe active. Absorbirea la nivelul profund al dermului favorizează producerea de colagen nou. Procedura în sine durează între 45 şi 60 de minute în funcţie de nevoile tenului. Se începe prin dezinfectarea dermului cu clorhexidină urmată apoi de aplicarea cremei anestezice şi lăsarea ei să acţioneze aproximativ 20 de minute. După ştergerea cremei şi dezinfectarea dermului se aplică seruri speciale ce au rol de a hrăni dermul, dar şi de a face alunecarea mai uşoară a dispozitivului. Aplicarea dermapenului pe toată suprafaţa dermului are loc prin mişcări circulare sau longitudinale cu insistarea pe anumite zone unde regenerarea trebuie stimulată mai profund, exemplu cicatrici post traumatice, post acneice, post varicelă. Şedinţa se încheie prin aplicarea din nou a serului plus a unei crème cu factor de protecţie +50”, a explicat dr. Daniela Cățănaș.

Catanas 1

Efectele terapiei cu dermapen se văd rapid, însă sunt recomandate 3-5 ședințe la interval de 2-3 săptămâni. „Vindecarea dermului se va produce în următoarele 24-72 de ore, eritemul se reduce treptat, pielea se poate descuama uşor. După etapa de vindecare urmează etapa de regenerare a dermului în care producţia de colagen şi elastină creşte, iar efectele încep să se vadă la nivelul zonei tratate. Astfel după o săptămână, dermul începe să fie hidratat, ridicat, tonic, porii vizibil mai micşoraţi, ridurile fine şi cicatricile post acneice sau post traumatice vizibil atenuate. Pentru un rezultat de durată se recomandă un numar de sedinţe între 3-5 la interval de 2-3 săptămâni. Un mare avantaj al Dermapen-ului este că poate fi folosit la nivel facial şi în zone sensibile precum ochii, conturul nasului sau al buzelor”, ne-a mai spus dr. Daniela Cățănaș.

Lasă un răspuns