Expoziție de costume populare românești și atelier interactiv, de Ziua Internațională a Iei 

Expoziție de costume populare românești și atelier interactiv, de Ziua Internațională a Iei 

Restaurantul La Bordei și Atelierul de creație by Ionela Bran organizează vineri, 23 iunie în intervalul orar 12:00-18:00 o expoziție de costume populare românești și un atelier interactive, prilejuite de Ziua Internațională a Iei. 

Vizitatorii vor asista la coaserea unei ii și la săvârșirea unei icoane pictate pe lemn, în atmosfera inspirată, conținând elemente originale dacice, a restaurantului La Bordei. 

Restaurantul La Bordei propune participanților să experimenteze un meniu tradițional românesc, dar și preparate dacice, mai puțin cunoscute. Sunt disponibile două variante de meniu cu 20 sau 39 de lei, pentru ca doritorii să se poată convinge de calitatea și savoarea preparatelor culinare. 

Vor fi expuse spre vânzare obiecte vestimentare dar și mici piese de mobilier din lemn, realizate cu ajutorul materialelor moderne și sigure, dar folosind tehnici și motive tradiționale.

La tombola organizată cu acest prilej, premiul cel mare va fi o ie oferită de Atelierul de Creație by Ionela Bran.

Eveniment organizat cu sprijinul Ciserom S.A. Sebeș, Meșteșugari de Gusturi și Optimashop.

Accesul publicului va fi liber. Restaurantul La Bordei se află în imediata apropiere a AFI Cotroceni Mall, în incinta Cotroceni Business Center.

Doctorand în etnologie și pasionată de folclor, Ionela Bran deține în Atelierul de Creație by Ionela Bran (aflat în comuna Bran, sat Sohodol), o impresionantă colecție, de peste 60 de costume populare vechi. La acestea se adaugă piesele vestimentare care prind viață în atelierul ei, multe dintre acestea fiind destinate ansamblurilor populare din țară, sau de peste hotare. Tot în acest loc se realizează mobilier din lemn masiv, pictat sau sculptat cu motive tradiționale, toate piesele fiind executate cu respect pentru artă și valorile autentice.

Mai multe informații despre Atelierul de Creație by Ionela Bran pe: www.byionelabran.ro sau pe pagina de facebook: www.facebook.com/www.AtelierCreatie.ro/

Lasă un răspuns