Make-up artistul Maria Păuna a calificat peste 300 de specialiști în frumusețe

Make-up artistul Maria Păuna a calificat peste 300 de specialiști în frumusețe

Make up artistul Maria Păuna a revoluționat piața de beauty din România reușind să ducă în atenția viitorilor specialiști care vor să lucreze în industia frumuseții introducerea în nomenclatorul calificărilor din România a unei noi ocupații – cea de dermopigmentist. Anul acesta, Maria Pauna a acordat peste 300 de diplome specilaliștilor care lucrează în domeniul frumuseții.

Dermopigmentarea se practică în România din 2003, dar până acum nu a fost legiferată sub nicio formă, motiv pentru care înscrierea și formarea viitorilor specialiști în frumusețe a devenit o necesitate odată cu alinierea la Legislația Europeană”, a spus make-up artistul Maria Păuna. Din februarie 2014, în colaborare cu Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății si Autoritatea Natională pentru Calificări, Maria Păuna a implementat legiferarea ocupației de Dermopigmentist, care are cod COR 514210.

Maria Păuna s-a transformat anul acesta în Moș Crăciunul pieții de beauty din România și nu numai că a făcut o lege de care se folosesc toți specialiștii de beauty, ci a ajutat pe cei mai buni dintre ei să se califice deschizând porțile academiei Maria Păuna și facilitându-le acestora o școlarizare care face cinste unor speciliști cu experiență de peste 15 ani.

De asemenea, într-un cadru festiv anul acesta la Romexpo, unde alături de doi coloși de renume mondial, Tony Belfatto și Ana Savina, Maria Păuna a premiat într-o Gală festivă pe toți pionierii României din piața de beauty aducând astfel recunoștință tuturor acelora care au perpetuat frumusețea făcând ca România să fie recunoscută și azi ca un jucător important în Europa în industria frumuseții.

Make-up artist-ul declară că a fost o onoare pentru ea să poată ajuta astfel de specialiști români cu nume sonore în domeniul dermopigmetării precum Diana Gulan, Kata Marshal, Cosmina Grigoriu, Elis Teodorescu, Ana Maria Mărgineanu și mulți alții, specialiști și formatori totodată pe care i-a susținut ajutându-i să aibă continuitate în activitatea lor de formare profesională.

Astfel, piața de beauty este din acest an reîmprospătată cu două noi ocupații recunoscute și a căror calificări și competențe pot fi echivalate și în străinătate, pentru că acum sunt legiferate după noile Norme Europene.

Pentru a veni în sprijinul specialiștilor care își vor obține competențele de acum înainte, Maria Păuna a scos și primul Manual de micropigmentare, tehnologie, metodologie și practică„.

Lasă un răspuns