Măști de păr și tratamente homemade

Măști de păr și tratamente homemade

Măști de păr și tratamente homemade

Uleiul, mierea, ouăle, iaurtul, sucul de lămâie, avocado şi banana sunt doar câteva dintre ingredientele ce fac minuni în părul nostru. Cu ajutorul ingredientelor naturale putem hidrata părul deteriorat, uscat şi tern, putem oferi volum părului fin sau elimina excesul de sebum. În plus, îl putem ajuta să crească mult mai rapid şi mai sănătos.

masti 3

Tratamente cu ou

Gălbenuşul de ou este potrivit pentru hidratarea părului fragil, casant şi uscat fiind bogat în grăsimi şi proteine, iar albuşul este perfect pentru părul gras (conţine enzime ce elimină sebumul şi bacteriile). În cazul părului uscat, este recomandat ca gălbenuşul de ou să fie amestecat cu câteva picături de ulei de măsline/argan/ricin. Se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute.

masti

Produsele lactate, soluţia părului tern

Acidul lactic conţinut de produsele lactate ajută părul tern cu aspect deteriorate. Smântâna şi iaurtul recomandate ca şi măşti pentru păr îndepărtează rezidurile produselor de coafat, în timp ce grăsimile hrănesc podoabă capilară.Tratamentul se aplică pe părul umed, se lasă să acţioneze, apoi părul se clăteşte şi se şamponează.

masti 1

Uleiul de măsline/argan/ricin

Se ştie deja că uleiurile hidratează atât părul cât şi pielea uscată a scalpului. În combinaţie cu sucul de la o lămâie este un benefic tratament pentru scalp uscat cu mătreaţă. La fel de recomandat este uleiul de argan care conține numeroase vitamine și substanțe nutritive ce ajută la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul scalpului, reduce mătreața și ajută părul  să se regenereze și să crească mai sănătos. Tratamentele pe bază de ulei de argan hidratează scalpul, întărind rădăcinile și protejând firul de păr de efectele negative ale razelor soarelui, vânt și chimicalele conținute de produsele de hair-styling. Uleiul de argan se poate folosi atât ca şi mască aplicată înaintea spălării părului, iar supă uscarea lui se pot aplica 2-3 picături pe vârfuri. Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietăţile sale de regenerare a părului. Dacă aveţi probleme cu căderea părului sau vă doriţi ca părul să crească mai rapid, uleiul de ricin este soluţia. Tratamentul presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenţă înainte de culcare. Dimineaţa părul se spală.

masti 2

Mierea, aliatul minune pentru păr

Conţine vitaminele C, A, D , K şi pe cele din complexul B, acizi organici, substante minerale şi este un ingredient extrem de benefic pentru sănătatea părului. Mierea ajută firul de păr să se regenereze, îl face mai uşor de pieptănat. În funcţie de problemele părului mierea poate fi combinată pentru obţinerea unei măşti fie cu ou, fie cu ulei de măsline, smântînă sau lămâie.

masti

Avocado repară părul deshidratat

Uleiurile conţinute de avocado sunt similar celor regăsite în mod normal în bariera protectoare a scalpului nostru, iar proteinele conferă nutrienţii necesari părului creţ şi uscat. Avocado nu doar că repară părul hidratat, ci conferă părului creţ şi greu de stăpânit structura de care are nevoie. Tratamentul este simplu: avocado pasat se masează pe părul curat, umed şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Părul se clăteşte cu apă, nefiind necesară şamponarea. Pentru un plus de hidratare, avocado se poate amesteca cu smântână sau gălbenuş de ou.

 

Lasă un răspuns