Descoperă România într-un circuit de 11 zile!

Descoperă România într-un circuit de 11 zile!

Descoperă România într-un circuit de 11 zile!

România este fără doar și poate țara care ne oferă din punct de vedere turistic peisaje splendide, tradiții unice, locuri fascinante și oameni ospitalieri. Fie că vorbim de Bucovina, Moldova. Maramureș, Țara Moților, Țara Hațegului, toate aceste zone pot fi descoperite într-un circuit propus pentru toamna acestui an de agenția Scorilo Turism (scoriloturism.ro). „Sunt un patriot convins și mă străduiesc să fac cunoscute cât mai multe zone turiștilor români dornici să descopere țara. Astfel că, în perioada 15-25 septembrie am propus un circuit în care vom vizita unele dintre cele mai importante obiective ale României. Vom cunoaște meșteri populari, vom descoperi adevăratele tradiții și vom organiza în fiecare zonă petreceri tematice. Circuitul începe cu Moldova și continuă cu Bucovina, Maramureș și Țara Moților și Țara Hațegului. Este o vacanță în care vom vizita zilnic obiective turistice și vom descoperi locuri mai puțin știute ale României”, ne-a declarat Costin Ion Corboianu, manager Scorilo Turism.

circuit-romania-2-1466252969630-870x600

Fascinantele mănăstiri bucovinene

Cum plecarea se face din București, în prima zi se vor vizita: Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Curtea domnească Piatra Neamț și mănăstirea Agapia, ctitorită de Petru Rares și de soția sa. A doua zi se va merge pe ruta Târgu Neamț – Iași pentru a se vizita Parcul Copou, Bojdeuca lui Ion Creangă, Palatul Culturii Iași, Catedrala Moldovei și biserica Trei Ierarhi. Ziua a treia este dedicată zonelor Târgu Neamț – Gura Humorului – Vatra Moldoviței și se vizitează Cetatea Neamțului, Casa memorială Ion Creangă, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Humor (UNESCO), Mănăstirea Voroneț (UNESCO). Ziua a patra este ultima în Bucovina și este dedicată mănăstirilor: Moldovița (UNESCO), Sucevița (UNESCO), Putna dar și centrului de ceramică Marginea.

circuit-romania-6-1466252996300-870x600 circuit-romania-8-1466253009210-870x600

Tradiții maramureșene

Din acest circuit nu putea lipsi Maramureș, poate cea mai apreciată zonă de străinii care ne vizitează țara. La Poienile Izei unde este destinația veți fi de-a dreptul fascinați de gazde, veți îmbrăca haine tradiționale maramureșene și veți fi întâmpinați cu pâine și palincă, dar veți cunoaște și meșteri populari. În ziua a V-a, pe drumul spre Maramureș se mai vizitează și centrul istoric Bistrița, Casa memorială Liviu Rebreanu, Muzeul Țărăncii Maramureșene. În ziua a VI-a pe ruta Poienile Izei – Sighetul Marmației – Săpânța veți descoperi istorii triste la Memorialul Durerii, citate pline de haz la cimitirul vesel Săpânța, dar veți vizita și Mănăstirea Săpânța Perii, Mănăstirea Bârsana și biserica din lemn Poienile Izei (UNESCO).

circuit-romania-12-1466253044620-870x600

Țara Hațegului și Țara Moților în patru zile

Circuitul continuă cu alte obiective intersante: Casa memorială George Coșbuc, Centrul istoric Cluj Napoca, Grădina Botanică și Cetatea Carolina (ziua a VII-a). Și în Arieșeni tradițiile sunt fabuloase iar localnicii vă vor întâmpina cu bucate tradiționale. Ziua a VIII-a continuă pe ruta Arieșeni-Deva și se vizitează Peștera Ghețarul Scărișoara, Casa memorială Avram Iancu, Cascada Chisatoarea, Muzeul Aurului Brad și Panteonul Moților Tebea. În următoarea zi se vizitează cele mai încărcate locuri energetice din România: Sarmizegetusa Regia (UNESCO), Sarmizegetusa Traiana și biserica Densuș, cea mai veche biserică din țara noastră. În ziua a X-a pe ruta Deva-Sibiu-Sighișoara se vizitează Castelul Corvinilor, Centrul Istoric Sibiu, biserica fortificată Boertan (UNESCO). Ultima zi, în drum spre București se vizitează Cetatea Sighișoara (UNESCO), Prima Școală Românească Brașov și centrul istoric Brașov.

Prețul circuitului este de 1450 lei/persoană și include transport autocar, cazare zece nopți( 2 nopti pensiune** si 8 nopti pensiune***/hotel***), mic dejun și ghid calificat.

Lasă un răspuns