Vedetele preferă ceainăria Rendez-Vous, un loc unde te simți acasă!

Vedetele preferă ceainăria Rendez-Vous, un loc unde te simți acasă!

În Pitești există o ceainărie, singura din oraș unde te simți ca acasă – Ceainăria Rendez-Vous. Un loc plin de magie, în care ești întâmpinat chiar de la intrare de ghidul locației, doamna Doina Moroianu, care îți va fi prin preajma toată seara cu o vorbă bună și cu povestea fiecărui ceai pe care vei dori să-l savurezi.

Toată lumea bea ceai, însă în România din păcate, această băutură este încă asociată cu boala. E adevărat că se bea ceai atunci când organismul are nevoie de hidratare însă aceasta nu presupune doar apă. Dar, pe lângă lichidul cald, ceaiul aduce în corp şi o serie de elemente care au efecte benefice asupra unor organe, asupra unor afecţiuni sau doar dispoziţii psihice. De la Doina Moroianu am aflat care sunt câteva dintre cele mai plăcute la gust şi mai benefice dintre ceaiuri, numai bune înainte de perioada sărbătorilor când organismul nostru se pregătește pentru vremea rece.

Ceaiul verde. Frunze Matcha și praful de praf de ceai verde este foarte bogat în antioxidanti şi fibre. Ceaiul Matcha este ceai verde din frunze uscate şi măcinate sub formă de pulbere. Întreaga frunză de ceai este măcinat până rezultă o pulbere fină, care are textura amidonului de porumb şi o culoare verde vibrant. Ceaiul poate fi consumat ca ceai sau încorporat în preparate culinare şi pentru frumuseţe. Nu-l ocoli în vremea rece de iarnă!

Ceaiul alb. Are un gust mai delicat decât ceaiul verde. Împiedică înmulţirea celulelor canceroase, deoarece stimulează activitatea antioxidanţilor. Dacă vă place gustul şi vreţi să vă bucuraţi de beneficiile lui, puteţi alege ceaiul alb fie simplu, fie în combinaţii cu fructe sau mirodenii. Acest tip de ceai a ajuns la modă ceva mai recent, atrăgând atenţia prin faptul că este un ceai mai puţin procesat decât cel verde, de pildă. Un alt motiv este efectul său asupra celulelor. Sigur, o singură cană nu face minuni. În general, băutorii de ceai ştiu că efectele pozitive se observă după mai multe ceşti.

Ceaiul de ghimbir. Dacă eşti la pământ, dacă simţi că oboseala sau doar lenea te ţintuiesc la pat, o ceaşcă de ceai de ghimbir poate avea un efect extraordinar! Medicina ayurvedică sugerează că ceaiul de ghimbir poate stimula circulaţia, accelera digestia şi spori imunitatea.

Ceaiul de Rooibos acționează ca diuretic natural, slab, contribuind astfel la reducerea retenției de apă și eliminarea toxinelor. Retenția de apa în organism ia forma celulitei, de care este foarte greu să scăpăm chiar și cu exerciții fizice și o dieta drastică. Efectele de reducere a nivelului de apă din organism pe care le prezintă infuzia de ceai roșu, asa cum mai este cunoscut sortimentul de ceai Rooibos, te ajută sa diminuezi aspectul neplăcut al celulitei.

Acestea sunt doar câteva ceaiuri bune şi aromate care merg mână în mână cu vremea rece de afară, iar o iarna adevărată nu poate exclude răsfăţul ceştilor de ceai simple sau cu miere, lămâie ori lapte.

Și pentru ca atmosfera magică din preajma sărbătorilor să fie completă, de două ori pe lună la Ceainăria Rendez-Vous din Pitești sunt organizate evenimente culturale, unde invitații speciali împărtășesc cu tine secretele lor. Make up artistul Maria Păuna, creatoarea de modă Eli Lăslean și creatoarea de bijuterii Kabbalah, Thea Haimovitz, s-au numarat printre personalitățile care au luat parte la întâlnirile de joi în minunata ceainărie și au abordat împreună cu invitații diferite teme de interes.

Și pentru că mai sunt doar câteva săptămâni până la sfârșitul anului vom dezvălui și numele celor trei invitate care vor participa la aceste evenimente în următoarea perioadă. Actrita Crina Matei este invitatată la Ceainaria Rendez-Vous din Pitești chiar în seara Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie, Lidia Fecioru pe 14 decembrie, iar astrologul Cristina Demetrescu va face previziuni astrale pentru anul 2018, miercuri, 27 decembrie. Nu rata întâlnirile de joi, deoarece locurile sunt limitate!

Lasă un răspuns