Vișinele și beneficiile lor

Vișinele și beneficiile lor!

Vișinele și beneficiile lor!

Visine. E perioada fructelor, iar vișinele sunt în această perioadă la mare căutare. Cura cu vișine este recomandată în special pentru tratarea/prevenirea anemiei. Vișinele sunt bogate în vitamina A, vitamina B1, B2, B3, B6, B9, vitamina C, vitamina E, vitamina K și în minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, sulf, cupru, zinc, cobalt, potasiu, având și alte recomandări. Specialiștii încadrează vișinele în categoria “superfructelor”, deoarece ele pot reduce riscul de diabet.

Alte beneficii ale consumului de vișine

-Aceste fructe reduc nivelul colesterolului şi al zahărului în sînge, arată un studiu efectuat la Universitatea Michigan (SUA).

-Vişinele conţin substanţe anticoagulante, fiind recomandate celor care suferă de ateroscleroză. Datorită substanţelor anticoagulante, vişinele le sînt recomandate şi persoanelor cu probleme ale sistemului venos, varice.

-Vișinele conţin 85%-90% apă şi doar 30 de calorii/100 g. Conţinutul ridicat de apă şi fibrele alimentare favorizează eliminarea toxinelor.

-Sunt recomandate și în afecțiuni inflamatorii, însoțite de durere precum artrita, guta, dureri musculare, dureri de spate, dar și diabet, boli vasculare și neurovegetative.

-Codițele de vișin conțin flavonozide și săruri de potasiu. Au aceleași proprietăți terapeutice ca și cele de cirese, fiind diuretice și astringente, ușor antiinflamatoare

-Cura de visine ajută în special diabeticilor, datorită vitaminei E și levulozei. Nu este recomandată celor cu aciditate mare.

-Vișinele oferă și o doză sănătoasă de vitamina C, esențială în întărirea sistemului imunitar.

-Aceste fructe combat insomnia. Secretul stă în melatonina, un hormon care te ajută să ai un somn odihnitor, descoperit de cercetători.

-Alcoolul perilic, compusul chimic limonene, precum și acidul elagic sunt substanțele cu ajutorul cărora vișinele ne protejează de cancerul de sâni, de plămâni, ficat, piele sau colon.

-Vișinele mai sunt recomandate și în maladii ale rinichilor, stomacului și căilor respiratorii.

-Consumul de vișine tonifică pielea și îi redă elasticitatea și luminozitatea, întârziind apariția semnelor îmbătrânirii.

 

Lasă un răspuns