Unul dintre cei mai în vogă artişti va reprezenta România la Vatican

Unul dintre cei mai în vogă artişti va reprezenta România la Vatican

După ce a primit binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea în 2005, cunoscutul artist Mirel Manea va fi prezent la Vatican la invitaţia lui Alfredo Luciani, preşedintele Asociaţiei Internaţionale „Carita Politica”. Această asociație beneficiază de două titluri rarisime, „di diritto Pontificio” în Vatican şi „Eretta in Ente Morale” în Italia, acesta din urmă fiind obţinut prin decret ministerial.

Manea este prim-trompetist al Filarmonicii de stat Botoşani şi a fost invitat cu titlul de a ambasador al culturii şi artelor muzicale pentru amiciţia dintre popoare, urmând să cânte în fața unui public mai mult decât select care va fi compus din Papa Francisc și 186 de ambasadori din întreaga lume acreditați la Sfântul Scaun, printre care și ambasadorul României acreditat la Vatican.

În acest an, Asociaţia „Carita Politica” sărbătoreşte împlinirea a 20 de ani de recunoaştere papală şi va marca momentul prin organizarea conferinţei cu tema Religie şi Diplomaţie, care se va desfăşura în Vatican, în perioada 27-29 septembrie.

Alături de Mirel Manea vor fi şi câţiva dintre membrii Mirel Manea Orchestra, respectiv Virgil Ştefan Prispian, Mădălina Raluca Omania, Florin Ciprian Dăscălescu şi Ioana Ignat, care vor concerta în data de 28 septembrie.

Asociaţia „Carita Politica” şi-a arătat aprecierea pentru Mirel Manea şi în cadrul revistei proprii publicată cu ocazia Expo Milano 2015, expoziţie universală organizată de oraşul Milano, unde a alocat spaţiu generos artistului botoşănean. Această revistă a fost oferită la nu mai puţin de 186 de ambasadori acreditaţi la Sfântul Scaun, fiind una dintre ocaziile în care România a beneficiat de promovare la cel mai înalt nivel pe plan mondial.

Artistul botoşăneană va duce la Vatican şi mesajul primarul Cătălin Flutur către Suveranul Pontif şi onorata asistenţă, precum şi al lui Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Din partea Primăriei Botoşani, Mirel Manea va oferi şi câteva suveniruri despre municipiul Botoşani.

Mirel Manea este unul dintre cei mai în vogă artişti români, fiind invitat, alături de orchestra sa care îi poartă numele, la cele mai exclusiviste evenimente din ţară dar şi străinătate. Ultimele evenimente la care a fost invitat să cânte fiind derulate la Ateneul Român, la Banca Naţională a României şi la Congresul Baroului Avocaţilor din Uniunea Europeană.

Datorită muzicii de bună calitate pe care o cântă, Mirel Manea şi orchestra sa sunt invitaţi la recepţiile oficiale organizate de diferite instituţii publice ori ambasade ale diferitelor state la Bucureşti, dar şi petrecerile private din toată România.

Lasă un răspuns