Ceaiul negru și beneficiile sale

Ceaiul negru și beneficiile sale

Ceaiul negru și beneficiile sale

Cald sau rece, ceaiul este băutura potrivită pentru orice moment al zilei. Unele pot înlocui cu succes cafeaua, având un conținut crescut de cofeină, în timp ce altele au efecte calmante, vindecătoare și probiotice. Ceaiul contine, de asemenea, flavonoide, care au un potențial antioxidant. Antioxidanți pot ajuta la menținerea celulelor în stare bună de sănătate, iar acestea pot reduce, de asemenea, riscul de boli coronariene și chiar unele forme de cancer. Ceaiul negru este o băutură populară de peste 5000 de ani. Ca şi ceaiul verde şi acesta este obţinut din frunzele de Camellia Sinensis, diferenţa fiind gradul de procesare. O ceaşcă de ceai negru conţine aproximativ 50 mg de cafeină, iar o ceaşcă de cafea între 65 şi 175 mg.

ceaiului negru

O cană de ceai negru este remediul recunoscut pentru numeroasele sale beneficii. Potrivit studiilor, ceaiul negru alungă oboseala și crește nivelul de energie, dar s-a dovedit și că reduce nivelul hormonilor de stres și acționează ca un sedativ nervos, alinând durerile de cap.

Alte beneficii:

-Ceaiul negru conține o serie de vitamine considerate esențiale pentru menținerea sănătății, inclusiv caroten, un precursor al vitaminei A, are antioxidanți și proprietăți de protecție, vitamina B1 și acid panothenic, vitamina C și vitamina B6.

-Ceaiul negru conține, de asemenea, antioxidanți care pot ajuta pentru a proteja organismul de efectele îmbătrânirii premature. Anumiți compuși din ceai (polifenoli) reduc și nivelul colesterolului din sânge.

-Ceaiul negru conține și o cantitate mare de fibre solubile, benefice sistemului digestiv. Acestea au proprietatea de a curăța tractul digestiv, evitând constipația și alte probleme digestive.

-Ceaiul negru este cunoscut și pentru proprietățile sale antivirale și antibacteriene. Acesta poate fi folosit cu succes pentru vindecarea mai rapidă a tăieturilor, vânătăilor și arsurilor.

-Ceaiul negru are efect pozitiv și asupra prevenției cariilor dentare și afecțiunilor gingivale.

ceaiului negru

Din cauza cafeinei, persoanele ce suferă de afecţiuni hepatice, cardiace sau de diabet pot consuma ceai negru doar după ce au consultat un medic specialist.

Lasă un răspuns