Maria Păuna Academy, singura instituție ce acordă diplome de dermopigmentist

Maria Păuna Academy, singura instituție ce acordă diplome de dermopigmentist

Maria Pauna Academy este singura instituție educațională acreditată din România care eliberează diplome de specialist dermopigmentist recunscute în Uniunea Europenă. Antreprenorul Maria Păuna a reușit să facă toate demersurile necesare legiferării ocupației de dermopigmentist, iar astăzi această profesie este recunoscută oficial atât la nivel național, cât și în stăinătate. Actul normativ a fost conceput și implementat în colaborare cu cele trei ministere – al Educației, al Muncii și al Sănătății, și de asemenea, cu Departamentul de Evaluări Competente acreditate la nivel european al Agenției Naționale de Calificări (ANC). „Procesul a durat trei ani, timp în care am colaborat cu reprezentanți din următoarele țări: Italia – elaborarea primului manual de dermopigmantare, metodologie și practică, Franța – elaborarea competenețelor strict legate de formatori, Israel – implementarea autorizării logisticii în ceea ce privește manevrarea mașinilor, acelor și a oricăror dispozitive tehnice. Timp de 6 luni am colaborat îndeaproape cu promotorul acestei ocupații la nivel european, Toni Belfatto, atestat prin brevet de invenție, în tehnica tricopigmentării…Elaborarea competențelor acestei ocupații a fost o muncă anevoioasă, care s-a desfășurat pe parcursul a trei ani calendaristici, timp în care Comunitatea Europeană a schimbat legislatia de trei ori. Nu știu câți dintre dumneavoastră știu, dar atunci când un specialist dintr-un stat european alege să profeseze în oricare altă țară din UE, competențele sunt cele care decid nivelul salarial sau ramura pe care aceștia pot profesa în cadrul acestei ocupații. Din păcate însă în România, participanții la programele de formare profesională decid ce școală să urmeze în funcție de numărul de zile sau mai exact de numărul de comptențe, adică în limbaj comun cu cât este mai scurt nivelul de formare, cu atât este mai convenabil pentru participanți să se înscrie. Aceștia nu știu că își limitează până la 100% posibilitatea de a profesa în UE. Din păcate, am observat că în prezent toate instituțiile educaționale ce formează specialiști dermopigmentiști se află în imposibilitatea de a elibera diplome valabile în Comunitatea Europeană. Cu scopul remedierii acestei situații, am pus la dispoziția formatorilor un curs de o zi, de completare a cunoștințelor, deoarece nici unul dintre formatorii care predau sau îi formează nu au cunoștințe depline în cum ar trebui sau ce ar trebui să facă pentru a îndeplini în perfectă legalitate acestă ocupație. În acest sens prin școala Maria Păuna Academy toți cei care au obținut în prezent diploma de specialist dermopigmentist, mai exact un număr de 55 absolvenți, cunosc și dețin formalitățile legale și complete pentru: fie a profesa, fie a avea capacitatea de a-și deschide propria Academie”, a declarat Maria Păuna.

Prima Gală a Dermopigmentiștilor

În septembrie 2016, Maria Păuna a organizat și prima Gală a Dermopigmentiștilor. „Prin acest eveniment, mi-am dorit să-i premiez și să-i evidențiez pe cei mai vechi, pe cei mai buni, pe cei care au făcut pionierat în domeniul dermopigmentării. În al doilea rând, am publicat o carte împreuna cu inventatorul tehnicii hiperrealistice și am publicat un manual, iar în al treilea rând am pornit o campanie de înscriere și absolvire a tuturor formatorilor din România, pentru a-i ajuta să-și desfășoare activitatea într-un cadru complet legal. Iar astăzi, nume sonore din domeniu precum Katha Marschall, Diana Gulan, Cosmina Grigoriu, Ileana Popescu, dețin toate formalitățile legale, susținute de Maria Păuna Academy. Și nu în ultimul rând, pentru anul acesta, mi-am propus să folosesc aproape de maxim platformele digitale de comunicare, precum YouTube, Facebook și alte rețele sociale, pentru a educa în mod continuu și sistematic piața de beauty din România. Este în mod evident mai la îndemână și mai eficientă reconversia profesională în interiorul aceleiași industrii, prin urmare primele mele demersuri de comunicare și educare se vor adresa comunității de beauty”, a mai spus Maria Păuna.

La cursul de dermopigmentist se poate înscrie orice persoană ce a absolvit opt clase primare și care obține un aviz psihologic pentru a se asigura că persoana este aptă de a-și însuși toate competențele.

Lasă un răspuns