Maria Păuna, sfaturi exclusive despre dermopigmentare!

Maria Păuna, sfaturi exclusive despre dermopigmentare!

Frumuseţea, la fel ca politica, pare un domeniu la care se pricepe toată lumea. Ce poate fi atât de complicat în a merge la un salon și a-mi tatua sprâncenele, ar spune multe dintre voi. Însă, dermopigmentarea nu este o procedură chiar atât de simplă ținând cont că odată ce specialistul dermopigmentist îți conturează forma sprâncenelor, tu vei rămâne cu această formă cel puțin un an. Înainte de a alege salonul, e bine să știți câteva lucruri de bază. Maria Păuna, cea care a reușit să introducă în nomenclatorul calificărilor din România ocupația de dermopigmentist, în Academia ei, ne va dă câteva sfaturi de care ar trebui să ținem cont când intrăm într-un salon și vrem să ne tatuăm sprâncenele fir cu fir.

  • Care sunt criteriile de care ar trebui să ținem cont atunci când ne alegem salonul pentru dermopigmentare?

  • De cele mai multe ori, criteriile de care femeile țin cont atunci când își aleg salonul sau un specialist indiferent de domeniu, sunt diferite în ziua de astăzi: Google, Youtube, pagini de socializare, website-uri și bloguri, publicitatea TV, sunt câteva dintre canalele prin care orice specialist se poate promova. Ce pot eu să transmit cititoarelor este faptul că “Doctor Google” nu mai poate face față cu acuratețe publicității și promovării, deoarece odată cu indexarea în Google plătită, rezultatele sunt uneori afișate în funcție de investiția făcută de către saloane sau artiști în promovare și nu în funcție de calitatea, feedbackul sau popularitatea acestora. În momentul în care clientul ajunge în cabinetul specialistului, legislația precizează ca acesta trebuie să observe afișate autorizațiile, certificatele, diplomele și că va primi bon fiscal după ce serviciul a fost achitat, însă, din punctul meu de vedere nici aceste aspecte nu prezintă o garanție de 100 %. Având în vedere că până acum eliberarea diplomelor și a certificatelor a fost făcută în școli a căror perioadă de formare este de la 3 până la 5 zile, perioadă absolut insuficientă pentru practicarea și dobândirea competențelor cu profesionalism a oricărei meserii. Principalele criterii se bazează pe reclama prin viu grai. Dacă vorbim însă de formare, experiența se dovedește în timp, iar feed back-ul este dat de cei peste 200 de specialiști formați. Caută să vezi dacă au diplome de calificare pentru că doar acestea certifică calificarea specialistului în domeniul pe care îl practică. Nu poți deveni specialist în chirurgie estetică minimală, daca nu ai dobândit competențele într-o facultate de medicină umană. Piața din România devine din ce în ce mai educată în acest sens. Dacă până mai ieri eram sunată și întrebată doar cât timp durează pregătirea, timpul făcând diferențierea dintre competitorii de pe piață, azi sunt întrebată dacă diplomele mele sunt acreditate, dacă se poate angaja cu carte de muncă sau dacă vine din străinătate să facă școala poate profesa oriunde în Europa?

  • Multe persoane vin cu anumite idei de forme de sprâncene pe care și le doresc. Este corect așa, sau ar trebui să lăsăm specialistul să ne aleagă forma care ni se potrivește?

  • Bineînțeles că tu ca specialist trebuie să ții cont de părerea clientei, însă ce pot să spun este că până și forma sprâncenei a ajuns să facă diferențierea pe clase sociale. Acest lucru fiind aplicabil și la tunsoare, și la manichiură, și la ținută. Femeile sunt din ce în ce mai educate, citesc din ce în ce mai mult, răsfoiesc reviste din ce în ce mai mult. Astăzi clientela mea se așează pe scaun și se așteapta ca eu să fac ceea ce e mai bun. Bineînțeles că nu întotdeauna a fost așa, mi-au trebuit ani și răbdare să ajung aici și asta nu poate decât să mă bucure pentru că nu am sărit nicio treaptă. Chiar dacă femeia intră setată pe o anumită formă sau culoare, lucrul cel mai important în această ocupație este consiliere, pentru că după ce faci o procedură de micropigmentare, aceasta durează un an, și forma sprâncenei va rămâne tot acest timp. E bine ca schițarea sprâncenei să se facă în oglindă și împreună cu clienta să cadă de acord asupra rezultatului final.

  • Care sunt pașii corecți pe care trebuie să-i respectăm după micropigmentare? Cum ne întreținem sprâncenele? Unii specialiști recomandă crema de gălbenele. Este bine să o aplicăm?

  • Atunci când m-am apucat de tatuat sprâncene, am făcut cursurile cu o profesoară din Statele Unite, profesoara care lucra pentru Bio Touch America. Ea mi-a prezentat tehnica, pigmenții, iar după un an toate clientele s-au întors cu niște sprâncene îngrozitor de roșii. Am început să studiez problema și mi-am dat seama că Bio Touth America produce pigmenți pentru o populație a Americii care este majoritară de culoare: hispanici, negri, mulatri, mexicani, latino-americani, motiv pentru care pigmentul roșu din maro este mult mai mare decât un pigment pe care îl aplici unei persoane din Europa. Așa am decis să studiez și să înțeleg de ce nu orice, oricum și oricând poate fi aplicat femeii românce. Ajungem și la procesul de îngrijire, specialiștii recomandă Baneocin, cremă de gălbenele, B pantene, ca fiind creme de îngrijire post operatorii. Însă există pe piață creme speciale after tatoo pe care este neapărat necesar să le folosești, astfel, în procesul de vindecare pigmentul dispare. Lucru care nu este neapărat greșit, dar clientele sunt nevoite să vină mai repede la retuș.

Lasă un răspuns