Parga, bijuteria regiunii Epirus

Parga, bijuteria regiunii Epirus

Parga, bijuteria regiunii Epirus

Regiunea Epirus este considerată pe plan internaţional a fi o destinaţie pentru toate tipurile de turism. Situată în partea de nord-vest a Greciei, între lanțul muntos Pindos și Marea Ionică, combină peisajul impresionant de litoral cu cel muntos. Parga este destinaţia perfectă pentru vacanţa de vară petrecută într-un colţ de paradis grecesc, ascuns printre stânci. Este și cea mai populara stațiune turistică din zonă.

Parga 1

Parga poate fi asemănată cu coasta Amalfi a Italiei, fiind ascunsă printre stânci şi grădini cu măslini. Arhitectura sa insulară cu străduţele pietruite şi casele colorate, Castelul Veneţian şi micuţa insulă a Maicii Domnului, colinele sale ce oferă imagini panoramice asupra mării, şi atmosfera cosmopolită fac din Parga destinaţia ideală pentru cei care vor să surprindă panorame de vis ale oraşului şi împrejurimilor. În plus, casele din Parga trădează povestea veneţiană a oraşului.

parga

Iubitorii de litoral se pot bucura de apele cristaline ale mării Ionice. Plajele din oraş sunt Kryoneri şi Pyso Kryoneri ce îşi întâmpină turiştii cu ape cristaline, nisip fin, taverne, şezlonguri şi umbrele. De la ambele plaje se poate ajunge foarte uşor (cu hidrobicicleta sau înot) la micuţa insulă a Maicii Domnului, unde se află bisericuţe foarte frumoase. Iubitorilor de sporturi nautice  le sunt recomandate plajele Valtos sau Lichnos. O alta faimoasă în zonă este plaja Sarakiniko, situată la o distanţă de 19 km de oraş.

Lichnos Beach, Parga, Greece

Pârtii, râuri, păduri virgine

Alte atracţii ale regiunii Epirus sunt pădurile virgine, lacurile de munte, pârtiile ce asigură o multitudine de activităţi printre care alpinism, schi, drumeţii, ciclism montan, într-un peisaj de o frumuseţe rară iar râurile din Epirus oferă alte activităţi cum ar fi caiac, rafting, canotaj etc.

Bucătăria tradiţională, încântă simţurile

Gastronomia Regiunii Epirus reprezintă un adevărat festin culinar, în partea de litoral turiştii se pot bucura de peşte şi fructe de mare, proaspete, pregătite în faţa turiştilor în nenumăratele ouzerii şi taverne tradiţionale. În partea muntoasă predomină preparatele din carne locală , pregătite în vase ceramice la cuptor şi renumitele plăcinte şi brânzeturi locale, toate servite cu tradiţionalul tsipouro.

Parteneriat de afaceri româno-elen

Marţi, 17 mai în Bucureşti a avut loc parteneriatul de afaceri româno- elen, organizat de către Ambasada Greciei , Organizaţia Elenă de Turism, Biroul de Comerţ al Ambasadei Elene şi Prefectura Regiunii Epirus. Scopul acestui eveniment a fost dezvoltarea unui parteneriat comercial între cele două ţări şi prezentarea regiunii Epirus ca destinaţie turistică. Au fost susţinute discursuri de către Ambasadorul Greciei în România E.S. Grigorios Vasilokonstandakis, Prefectul Regiunii Epirus, Alexandros Kachrimanis, Secretarul General ANAT, Liviu Moraru , Preşedintele Camerei de Comerţ Eleno-Romane, Michalis Sotiriou şi reprezentantul Primariei Bucuresti, Cătălin Grosu. La eveniment, au fost prezente 28 de companii din Grecia dintre care 11, din domeniul turistic care au avut posibilitatea de a discuta cu agenţiile de turism române prezente la acest eveniment, interesate să comercializeze pachete turistice din regiunea Epirus turiştilor români.

_ALT2126(1)

Lasă un răspuns