Transplantul de păr, soluția părului pierdut!

Transplantul de păr, soluția părului pierdut

Transplantul de păr, soluția părului pierdut!

De ani de zile lumea a așteptat o soluție medicală pentru refacerea podoabei capilare, care să fie simplă, fără fire, fără bisturiu, fără cicatrici și fără durere, și care în același timp să ofere un rezultat cu aspect natural 100% după doar o singură vizită la medic. Dr. Panagiotis Vogiatzis de la Medartclinic (www.medartclinic.ro), prima clinică din București cu această specializare ne-a dezvăluit cum putem  scăpa de calviție.

par

Se știe deja că mai mult de 50% dintre bărbați se confruntă cu pierderea părului, cunoscută ca și calviție. Ce presupune implantul de păr?

Cea mai sigură soluție de a reface părul, o reprezintă transplantul de păr, aceasta fiind o metodă recunoscută în comunitatea medicală ca fiind sigură și cu rezultate în ceea ce privește combaterea aplopeciei. Metoda este internațională, cea mai evoluată de transplant de păr și este practicată în România, doar în clinica noastră. Transplantul de păr se realizează cu anestezie locală și nu este necesară internarea în clinică. Grefele de păr se exportă una câte una din regiunea donatoare cu ajutorul unor micro-instrumente chirurgicale mai mici de un milimetru în diametru. Ulterior acestea se implantează în regiunea afectată fără a fi nevoie să se cresteze scalpul, așa cum se întâmplă în cazul tehnologiilor mai vechi, cu ajutorul unui instrument avansat numit “implanter. Acesta poziționează firul de păr la o adâncime corespunzatoare, într-o ordine prestabilită, astfel încât părul să pară 100% natural. Este o procedură sigură și nedăunătoare, fără cicatrici. De acest serviciu pot beneficia toți pacienții ce vor să scapede aplopecie. Prețul unei intervenții variază între 2500 și 3000 de euro pentru podoaba capilară și 1500-2000 de euro pentru sprâncene.

Ce ar trebui să știe pacienții înainte de a apela la acest serviciu? Este necesar un istoric medical?

E bine să știe că după un transplant de păr vindecarea este rapida, la fel și creșterea părului, procedura fiind efectuată numai de medici specialiști (dermatolog, chirurg plastician). După intervenție, pacienții se pot întoarce la activitățile pe care le desfășoară începând din ziua următoare. În privința istoricului medical, el este necesar iar în urma consultației ce este gratuită în clinica noastră, pacientul va fi întrebat și despre starea sa de sănătate. Există și câteva situații când transplatul se realizează numai după recomandarea medicului curant, în cazul unor afecțiuni mai grave.

După cât timp se văd primele rezultate? Cât durează întreaga intervenție?

Rezultatele se vad imediat după intervenție. O parte dintre firele nou implantate pot cădea după o lună de la intervenție, dar după încă o lună cresc din nou. În general, se implantează 1500-2000 de grefe per procedură, care durează aproximativ 6 ore. Dacă este necesar, procedura se poate repeta urmatoarea zi. Pentru zone adiționale, procedura se poate repeta după 6 luni pentru a proteja zona donatoare.

Ce alte beneficii ne aduce transplantul de păr?

Cei care chelesc timpuriu își pierd de cele mai multe ori și încrederea în sine și îi poate afecta pe termen lung, astfel că un transplant poate reda încrederea în sine. Un alt beneficiu este că părul transplantat crește natural, fiind ușor de întreținut și poate dura o viață întreagă, făcând costurile intervenției să fie justficate. Mai mult decât atât, e bine să știti că în timpul operației nu se folosesc niciun fel de medicamente sau chimicale ce ar putea afecta.

Ce alte soluții mai există împotriva căderii părului?

Deși nu reprezintă un tratament definitiv împotriva căderii părului e bine să știm că mai există și produse farmaceutice sub forma de pastile (finasterida) sau loțiuni (mnoxidil). Acestea sunt disponibile și dau rezultate până la un anumit nivel, dar pentru menținerea rezultatelor este necesară utilizarea lor pe viață. Mai există și produsele cosmetice precum crème, spray și pudre care atunci când sunt aplicate pe zona cu probleme îi îmbunătățesc înfățișarea, dar numai dacă nu a fost pierdut tot părul.

Care este cauza căderii părului?

Cauza principală este de obicei una genetică. Predispoziția genetică în cazul alopeciei androgenice se poate moșteni fie de la un părinte, fie de la celălalt și în general se manifestă după adolescență. Există mai mulți factori ce contribuie la căderea părului. Printre aceștia se număra stresul, alimentația necorespunzatoare, tulburări hormonale, etc. În mod obișnuit, alopecia începe din partea de sus a capului și din linia de demarcație a frunții, în timp ce părțile laterale ale capului prezintă mai mare rezistență în ceea ce privește căderea părului. par 1

Ovi și Ștefan Stan și-au făcut implant de păr

Personalul medical de la Medartclinic a realizat până în prezent, sute de transplanturi de păr în Limasol, Paris, Londra, Amsterdam, Geneva, Berlin, Liverpool, Atena, București. Majoritatea vedetelor ce s-au confruntat cu astfel de probleme au apelat deja la implantul de păr. Printre aceștia Ștefan Stan și Ovi, (reprezentantul Romaniei la Eurovision) care au ales Medartclinic (www.medartclinic.ro). În părțile laterale din față aveam acele goluri mai pronunțate, cum au bărbații, și am luat decizia să previn accentuarea lor și rărirea părului. Procedura a durat 7 ore, mi s-a făcut anestezie locală și n-am simțit nimic”, a povestit Ovi după intervenție.

Lasă un răspuns